موسسه مهاجرتی و مشاوره یوس حابرلری ترکیه

متن سربرگ خود را وارد کنید

تحصیل پرستاری در ترکیه | بهترین دانشگاه ها + شهریه 2024

0 دیدگاه
تحصیل در ترکیه
5 دقیقه برای مطالعه
تحصیل پرستاری در ترکیه

پرستاری از جمله رشته هایی است که متقاضیان زیادی دارد. در اکثر دانشگاه های ترکیه رشته پرستاری ارائه شده است. تحصیل پرستاری در ترکیه برای کسانی که قصد دارند بعد از فارغ التحصیلی در یکی از کشورهای برتر جهان مشغول به کار شوند مناسب و پرکاربرد است. دانشگاه های ترکیه، رشته پرستاری را به دو زبان انگلیسی و ترکی ارائه می دهند.

دانشجویان با توجه به علایق و مهارت های خود می توانند تحصیل به یکی از این دو زبان را انتخاب کنند. علاوه بر این، رشته پرستاری در دانشگاه های ترکیه در سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ارائه می شود. در نتیجه، امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکترا برای دانشجویان علاقمند وجود دارد.

کشور ترکیه دارای دانشگاه و دانشکده‌های تراز اول بسیاری در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی می باشد که در سطح جهانی از اعتبار بالایی برخوردار هستند. کسانی که قصد تحصیل در رشته پرستاری را دارند باید شرایط پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه را داشته باشند. با توجه به اینکه دانشگاه‌های پزشکی و پیراپزشکی ظرفیت محدودی دارند، متقاضیان می بایست قبل از هر اقدامی، ظرفیت پذیرش دانشگاه را بررسی کنند.

دانشجویان جهت اخذ پذیرش از دانشگاه‌های دولتی می توانند از با سوابق تحصیلی یا با شرکت در آزمون های ورودی و کسب نمره قبولی اقدام بکنند. در مقابل متقاضیان برای دریافت پذیرش از اغلب دانشگاه‌های خصوصی نیاز به آزمون ورودی ندارند و معیار ورودی بعضی از این دانشگاه‌ها، سوابق تحصیلی دانشجو می باشد. در نتیجه تنها با داشتن شرط معدل دبیرستان، پذیرش از دانشگاه‌های خصوصی در رشته پرستاری در ترکیه میسر می‌شود.

پذیرش رشته پرستاری در برخی دانشگاه های ترکیه دارای شرایط خاصی است. برای مثال دانشگاه مدیترانه شرقی از دانشجویان بین المللی خواستار یک نسخه از گواهینامه متوسطه یا مقاطع بالاتر می باشد. همچنین بر حسب انتخاب زبان تحصیل در دانشگاه (دولتی) متقاضیان را ملزم به ارائه نمرات آزمون YOS و SAT می کند. به این صورتکه اگر زبان انتخابی ترکی باشد نمره هر دو آزمون و اگر زبان انگلیسی باشد فقط نمره آزمون SAT مورد نیاز است.

برای تطبیق مدرک پرستاری در ترکیه دانشجویان می بایست با مراجعه به مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت و رعایت ضوابط کلی ارزشیابی و معادل سازی مدرک، فرایند معادل سازی را شروع کنند. این ضوابط به شرح زیر هستند:

  • کلیه متقاضیان ارزشیابی قبل از شروع فرایند ثبت درخواست، ملزم به سپردن تعهد محضری هستند.
  • جهت پرداخت هزینه تطبیق، افراد ضمن مراجعه به سایتgov.ir نسبت به اخذ شناسه پرداخت اقدام و با مراجعه به بانک هزینه را پرداخت کنند.
  • تأییدیه مدارک دیپلم متوسطه و پیش دانشگاهی داخل کشور که از سامانه وزارت آموزش و پرورش به نشانی اینترنتیir اخذ می‌گردد، ارائه شود.
  • کلیه مدارک خارجی می‌بایست با تأیید سامانه میخک وزارت امور خارجه به نشانی اینترنتی gov.ir اخذ و در سامانه ارزشیابی گزینه ارسال تصاویر گزینه مربوط به هر مدرک بارگذاری شود.
  • ملاک ارزشیابی مدارک دانش آموختگان خارج از کشور در رشته‌های علوم پزشکی و پیراپزشکی مصوبات شورای عالی ارزشیابی می‌باشد.
  • منظور از دانشگاه‌های مورد تأیید، دانشگاه‌هایی هستند که بر اساس ضوابط مربوطه به تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده‌اند. مرکز خدمات آموزشی موظف می‌باشد آخرین فهرست دانشگاه‌های تأیید شده کشورهای خارجی را بر
  • اساس مصوبات شورای عالی ارزشیابی اعلام نماید. این فهرست جهت اطلاع متقاضیان در سایتgov.ir در دسترس می‌باشد.
  • تحصیلات غیرحضوری و مکاتبه‌ای فاقد اعتبار است و ارزشیابی نمی‌شود.
  • ارزشیابی مدارک تحصیلی خارجی بر اساس ضوابط و عناوین مقاطع تحصیلی رسمی در دانشگاه‌های داخل کشور می‌باشد.

به‌طورکلی تحصیل پرستاری در ترکیه در کنار رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، از پرطرفدارترین رشته‌های دانشگاهی هستند. بنابراین دانشگاه‌های ترکیه برای ارائه رشته پرستاری، برنامه تحصیلی ویژه‌ای را برای دانشجویان خود در نظر گرفته‌اند.

در دپارتمان پرستاری و خدمات بهداشتی، دوره لیسانس ۴ساله (در 8 ترم) ارائه داده می‌شود. به این ترتیب برای اینکه دانشجویان فارغ‌التحصیل شوند، باید 240 واحد درسی مطابق با سیستم کمی واحدهای کمیسیون آموزشی اتحادیه اروپا (AKTS) بگذرانند.

دانشگاه های برتر ترکیه برای جذب استعدادها و نیروهای برتر بورسیه های تحصیلی مختلفی را ارائه می دهد.متقاضیان تحصیل پرستاری در ترکیه می توانند برای بهره مندی از تحصیلات رایگان، از این بورس ها استفاده کنند. با توجه به استقبال زیاد از فاندهای دولتی جهت پرداخت هزینه تحصیل در ترکیه، باید شرایط لازم برای بورس شدن را داشته باشید.

از نظر سنی، در مقطع کارشناسی باید زیر 25 سال، در مقطع کارشناسی ارشد زیر 34 سال و برای مقطع دکترا هم باید زیر 34 سال باشید. حداقل معدل ها برای واجد شرایط بودن پرستاری در ترکیه نیز به ترتیب برای مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا، 12، 14، 15 و 18 می باشد. برای همین بهتر است رزومه ی خوبی داشته باشید.

داشتن معدل بالا و ریزنمرات مرتبط عالی، مدرک تافل یا آیلتس با نمره 85 و 7 به بالا، مقاله های چاپ شده در ژورنال معتبر و … برای شما امتیاز محسوب می شود و شانس قبولی شما را بالا می برد. از جمله مزایای دریافت بورسیه پرستاری در دانشگاه های دولتی ترکیه می توان به این موارد اشاره کرد: تحصیل رایگان، خوابگاه و تغذیه رایگان، کمک هزینه تحصیلی و …

یکی از پرطرفدار ترین رشته ها، تحصیل پرستاری در ترکیه است که برنامه ی تحصیلی خاصی برای دانشجویان اراوه می دهد. از جمله این دوره ها، دوره ی تحصیلی BSN است که در واقع لیسانس علوم پرستاری است. 4 سال طول می کشد تا این دوره ی تحصیلی مدت 4 سال به طول می انجامد، تا با مباحثی از جمله مراقبت از بیماران در محیط های بالینی، مهارت های آزمایشگاهی و دوره های پرستاری تمام شود.

پس از اتمام این دوره دانشجویان می توانند در دو آزمون ادامه تحصیل پزشکی در ترکیه و پرستاری ثبت شده یا NCLEX-RN شرکت کند. هر پرستاری که در این آزمون از کالج های دانشگاهی ترکیه قبول شود، می تواند برای کار به یکی از مراکز بهداشتی در آمریکا مهاجرت کند.

متقاضیان رشته پرستاری جهت پذیرش در دانشگاه های دولتی ترکیه می توانند از طریق شرکت در یکی از آزمون های ورودی YOS ،TRYOS و SAT و کسب امتیاز لازم اقدام کنند. با قبولی از طریق یکی از این آزمون ها، دانشجو به طور متوسط سالانه بین بازه 10 الی 30 هزار لیر شهریه به دانشگاه پرداخت خواهد کرد.

اکثر دانشگاه های دولتی ترکیه علاوه بر قبولی از طریق آزمون، شرایط تحصیل رشته پرستاری با شرط معدل را در اختیار دانشجویان ممتاز خارجی قرار داده اند. از جمله شرایط قبولی با سوابق تحصیلی، داشتن حداقل معدل 18 و سن حداکثر 25 سال الزامی می باشد. با استفاده از این شرایط دانشجو می تواند بدون آزمون همراه با پرداخت شهریه در یکی از دانشگاه های دولتی مشغول به تحصیل شود.

یکی از مزیت های بارز کشور ترکیه عدم نیاز به اخذ ویزا است ، دانشجویان در صورت داشتن یک پذیرش موفق می توانند با ارائه اسپورت معتبر وارد خاک ترکیه شوند و در دانشگاه مورد نظر ثبت نام کنند اما دانشگاه مدارکی را نیاز دارد که باید به درستی آماده شود:

  • اسکن پاسپورت
  • اسکن عکس 4*3
  • اصل مدرک دیپلم به همراه ترجمه ترکی یا انگلیسی
  • ریز نمرات دوره ی تحصیلی دبیرستان به همراه زبان ترکی یا انگلیسی
  • در صورتی که فارغ التحصیل دیپلم نظام قدیم هستید به ترجمه مدرک پیش دانشگاهی و ریزنمرات آن هم الزامی است.

نکته مهم! اگر دانش آموز سال آخر دبیرستان هستید با ترجمه کارنامه سال دهم، یازدهم و کارنامه ترم اول دوازدهم به همراه ترجمه گواهی اشتغال به تحصیل می توانید برای پذیرش پرستاری در ترکیه بدون آزمون اقدام کنید.

اکثر دانشگاه های ترکیه رشته پرستاری را به هر دو زبان ترکی و انگلیسی ارائه می دهند، که داوطلب متناسب با مهارت و علاقه خود زبان رشته را انتخاب می کند. مدارک زبان لازم جهت تحصیل پرستاری در ترکیه به این صورت است که :

اگر قصد تحصیل به زبان ترکی را دارید میبایست دارای مدرک تومر با نمره مورد قبول باشید. در غیر این صورت باید در دوره های یک ساله زبان ترکی که در دانشگاه برگزار می شود شرکت کنید. اگر سطح زبان ترکی متقاضی در این آزمون به c1 رسیده باشد، می تواند جهت تحصیل پرستاری در ترکیه اقدام کند.

برای متقاضیانی که قصد تحصیل در دانشگاه های بین المللی ترکیه به زبان انگلیسی را دارند، باید مدرک زبان تافل به دانشگاه ارائه دهد یا در آزمون تعیین سطح زبان دانشگاه امتیاز کسب کند. در غیر این صورت به مدت یکسال در دوره های آموزش زبان انگلیسی خود دانشگاه شرکت می کند و پس از آموزش کامل وارد دوره اصلی خواهند شد.

توجه 1: در نظر داشته باشید که مدرک IELTS زبان انگلسیی مورد قبول دانشگاه های ترکیه نیست، لذا داوطلب باید در آزمون تعیین سطح دانشگاه مورد نظر شرکت کند. 

توجه 2: داوطلبانی که برای تحصیل  پرستاری به زبان انگلیسی اقدام می کنند باید بدانند که به دلیل دوره های عملی با بیماران ترک در ارتباط هستند لذا باید به زبان ترکی تسلط کافی داشته باشند. 

توجه 3: معمولا هزینه تحصیل پرستاری به زبان انگلیسی در مقایسه با زبان ترکی بسیار بیشتر است. با این وجود، در برخی از دانشکده‌ها بین هزینه‌های تحصیل به انگلیسی یا ترکی تفاوت زیادی وجود ندارد.

در جدول زیر به برخی از دانشگاه های کشور ترکیه که رشته پرستاری را به زبان انگلیسی تدریس می­کنند اشاره کرده ایم:

نام دانشگاه نام شهر شهریه سالیانه (به دلار)
 دانشگاه اتیلیم انکاراآنکارا$2.550
دانشگاه باهچه شهیر استانبول$5700
دانشگاه بیرونیاستانبول$3.400
 دانشگاه فنرباهچهاستانبول$3.500
دانشگاه مدیپول استانبول استانبول$6.400
دانشگاه ایستینیهاستانبول$6400
دانشگاه یدی تپهاستانبول$6104

طول دوره کارشنارسی ارشد پرستاری به مدل 2 سال یعنی 4 ترم و دکتری پرستاری شامل 8 ترم؛ 4 ترم نظری و 4 ترم عملی است و دانشجویان می‌توانند تحصیل پرستاری در دوره دکتری را در سه نیمسال تحصیلی بگذرانند. از شرایط لازم برای ادامه تحصیل مقاطع ارشد و دکترا پرستاری در دانشگاه های دولتی ترکیه، شرکت در آزمون و ترجیحا ارائه مدرک زبان رشته مورد نظر می باشد.

اکثر دانشگاه های دولتی ترکیه مقاطع ارشد و دکترا را به زبان ترکی ارائه می دهند و بر حسب نتیجه آزمون ورودی ALES اقدام به پذیرش داوطلب می نمایند.

  • کسب امتیاز از آزمون های ورودی ALES ،GRE و GMAT
  • ارائه مدرک زبان تافل TOFEL یا تومر TOMER
  • ارزیابی رزومه علمی و مدارک مقاطع قبلی داوطلب

در مقابل برای ادامه تحصیل پرستاری در مقاطع ارشد و دکترا، پذیرش اکثر دانشگاه های خصوصی بدون آزمون و صرفا بر اساس سوابق تحصیلی و ارائه مدرک زبان می باشد. برای تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه های خصوصی ترکیه ارائه مدرک زبان تافل الزامی است. در اکثر دانشگاه های خصوصی ترکیه مقاطع ارشد و دکترا به زبان انگلیسی و بدون آزمون ارائه می شود.

هفت برنامه در آموزش دکتری گروه پرستاری در ترکیه عبارت‌اند از:

  • پرستاری روان‌پزشکی
  • پرستاری داخلی
  • پرستاری بیماری‌های جراحی
  • پرستاری بهداشت و بیماری‌های زنان
  • پرستاری بهداشت و بیماری‌های کودک
  • مبانی و مدیریت پرستاری

متوسط هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه برای کل دوره مقاطع ارشد و دکترا در دانشگاه های دولتی بین 400 الی 700 دلار معادل 20 الی 40 میلیون در سال می باشد.

نکته قابل توجه اینکه! داوطلبان برای ادامه مقاطع ارشد و دکترا پرستاری در ترکیه باید فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته فیزیوتراپی باشند و با کارشناسی رشته های دیگر و غیر مرتبط با فیزیوتراپی نمی توانند برای ادامه تحصیل ارشد و دکترا این شته اقدام کنند.

تحصیل پرستاری در ترکیه

 مقطع ارشد 

  1. ریز نمرات کارشناسی به همراه ترجمه زبان ترکی یا انگلیسی
  2. اصل یا گواهی مدرک کارشناسی به همراه زبان ترکی یا انگلیسی
  3. مدرک زبان انگلیسی تافل یا مدرک زبان ترکی تومر (در صورت وجود/ داشتن مدرک الزامی نمی باشد)

 مقطع دکترا 

  1. ریز نمرات کارشناسی و اصل یا گواهی مدرک کارشناسی به همراه ترجمه زبان ترکی یا انگلیسی
  2. ریز نمرات ارشد و اصل یا گواهی مدرک ارشد به همراه ترجمه زبان ترکی یا انگلیسی
  3. مدرک زبان انگلیسی تافل یا مدرک زبان ترکی تومر ( داشتن مدرک الزامی می باشد)
  4. تز پایان نامه به همراه ترجمه زبان ترکی یا انگلیسی
نام دانشگاه زبان تحصیل هزینه تحصیل کل دوره
دانشگاه آیدین استانبول ترکی 8000 دلار
دانشگاه باهچه شهیرترکی12000 دلار
دانشگاه اوکان ترکی 5400 دلار
دانشگاه فنرباهچه ترکی2000 دلار
دانشگاه ایستینیهترکی5140 دلار
دانشگاه اسکودارترکی3870 دلار
نام دانشگاهزبان تحصیلهزینه تحصیل کل دوره 
دانشگاه اسکودارترکی 8095 دلار
دانشگاه باهچه شهیرترکی40000 دلار
دانشگاه اوکانترکی12000 دلار
دانشگاه ایستینیه ترکی10260 دلار
دانشگاه هالیچترکی9500 دلار

سال تحصیلی اول:

  • آناتومی
  • فیزیولوژی
  • اصول پرستاری

سال تحصیلی دوم:

  • پرستاری داخلی
  • فارماکولوژی
  • پاتولوژی
  • میکروبیولوژی
  • پرستاری جراحی
  • پرستاری بیماری های عفونی

دانشجو می تواند در این سال تحصیلی آموزش خود را در بیمارستان ها و مراکز آموزشی وابسته به دانشگاه آغاز کند.

سال تحصیلی سوم:

  • پرستاری زنان و زایمان و سلامت زنان
  • پرستاری اطفال
  • پرستاری روانپزشکی و سلامت روان
  • آمار زیستی

سال تحصیلی چهارم:

  • پرستاری بهداشت عمومی
  • علم اپیدمی
  • اداره خدمات پرستاری

دانشگاه‌های کمی در کشور ترکیه دوره تخصص پرستاری را ارائه می‌دهند. به همین دلیل می‌توانید با گرفتن این مدرک به یکی از متخصصان رشته پرستاری در ترکیه تبدیل شوید. برخی از مهم‌ترین شاخه‌های تخصصی پرستاری در ترکیه در زیر آورده شده است:

  • مبانی پرستاری
  • پرستاری داخلی
  • پرستاری بیماری‌های جراحی
  • پرستاری بهداشت و بیماری‌های زنان
  • پرستاری بهداشت و بیماری‌های کودک
  • پرستاری بهداشت روان و بیماری‌ها
  • پرستاری بهداشت عمومی
  • تدریس در رشته پرستاری
  • مدیریت در پرستاری

اکثر دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ترکیه رشته‌های پیراپزشکی را در دانشکده های خود ارائه ی دهند. دانشجویان علاقه‌مند به تحصیل در رشته پرستاری، می‌توانند دانشگاه موردنظر خود تحصیل کنند. در ادامه اسامی برخی از دانشگاه هایی که رشته پرستاری را ارئه می دهند برای شما جمع آوری کرده ایم:

  • دانشگاه مدیپل استانبول
  • دانشگاه بیلیم استانبول
  • دانشگاه اوکان
  • دانشگاه باغچه شهیر
  • دانشگاه کوچ
  • دانشگاه بیرونی
  • دانشگاه باشکنت
  • دانشگاه بیکنت
  • دانشگاه نیشانتاشی
  • دانشگاه یوکسک ایهتیساس
  • دانشگاه تیناز تپه
  • دانشگاه گلیشیم
  • دانشگاه آنکارا
  • دانشگاه حاجت تپه
  • دانشگاه دکوزایلول
  • دانشگاه کاتب چلبی
  • دانشگاه کارابوک
  • دانشگاه کارادنیزتکنیک
  • دانشگاه قاضی آنکارا

با توجه به شرایط اقتصادی کشور خیلی از داوطلبان و خانواده های ایرانی به دنبال یک شرایط خاص برای کاهش هزینه تحصیل در ترکیه هستند. دانشگاه های خصوصی ترکیه با ارائه بورسیه های صد در صد شرایط تحصیل را برای دانشجویان آسان کرده است.

منظور از بورسیه صد در صد، پرداخت نقد شهریه کل دوره در دانشگاه های خصوصی ترکیه می باشد، که با این شرایط هزینه تحصیل شامل 50% تخفیف می شود.

به طور متوسط هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه برای دانشگاه های مورد تایید ایران سالانه 5 الی 6 هزار دلار است. که با استفاده از شرایط بورس صد در صد، با پرداخت میانگین مبلغ 11 الی 12 هزار دلار در ابتدای شروع تحصیل، دیگر در طول کل مدت چهار سال تحصیل پرستاری، شهریه ایی به دانشگاه پرداخت نخواهید کرد.

هزینه و شهریه یکی از دغدغه های اصلی افراد علاقمند به تحصیل در رشته پرستاری دانشگاه های ترکیه به شمار می رود. هزینه تحصیل در رشته پرستاری به نوع دانشگاه (دولتی، خصوصی یا بین المللی) بستگی دارد. همچنین تحصیل در رشته پرستاری نسبت به سایر رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی هزینه کمتر و بازار کار بسیار بهتری دارد، بنابراین دانشجویان زیادی علاقه‌مند به تحصیل پرستاری در ترکیه هستند.

قابل توجه است که هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه به زبان انگلیسی حدود 20 تا 30 درصد بیشتر از تحصیل به زبان ترکی است.

در جدول زیر هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه را برای برخی از دانشگاه های دولتی این کشور را مشاهده می‌کنید:

نام دانشگاهشهریه به لیر
دانشگاه کارابوک25.000
دانشگاه کارادنیز تکنیک20.000
دانشگاه دوکوز ایلول24.000
دانشگاه کاتب چلبی40.000

در جدول زیر هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه برای برخی از دانشگاه های خصوصی این کشور که دارای تاییدیه وزارت بهداشت ایران هستند، را مشاهده می‌کنید: 

نام دانشگاهشهریه سالانه به دلار
دانشگاه یدی تپه6.104
دانشگاه باهچه شهیر5.740
دانشگاه  آیدین استانبول5.000
دانشگاه مدیپول استانبول4.680
دانشگاه مدیپول استانبول6.400 انگلیسی

در جدول زیر یک لیست از هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه بدون آزمون با اعمال بورسیه و تخفیف برای سال تحصیلی 2024_2023 ارائه داده ایم.

نام دانشگاهزبان آموزشهزینه تحصیل بدون آزمون
ایستینیهانگلیسی6.400
ایستینیهترکی4.940
بیرونیانگلیسی3.240
بیرونیترکی2.340
اطلسترکی2.925
فنرباهچهانگلیسی3.000
فنرباهچهترکی2.500 
نیشانتاشیترکی2.950
اوکانانگلیسی 6.000
اوکانترکی4.560
مدیپول آنکاراترکی5.400
ینی یوزییلترکی2.000
بیکنتترکی3.056
گالاتاترکی2.800
کنتانگلیسی3.240
کنتترکی2.025
تحصیل پرستاری در ترکیه

دانشجویان فارغ التحصیل در رشته پرستاری، می‌توانند در بخش خدمات بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها، بخش‌های بیمه درمانی، حقوقی و یا در سازمان‌های غیرانتفاعی و آموزشی عالی ترکیه، مشغول به کار شوند. همچنین دانشجویان می توانند با تحصیل در رشته پرستاری ترکی و اتمام دوره‌ی لیسانس چهار ساله‌ی خود می‌توانید وارد بازار کار شوید و یا برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر اقدام کنید.

همچنین در تعدادی از بهترین دانشگاه‌های ترکیه، مقطع کارشناسی ارشد پرستاری نیز در یک دوره دو‌ساله ارائه می‌شود. یکی از معروف‌ترین این دوره‌ها، برنامه حرفه‌ای پرستاری با نام HONS است که ویژه پرستاران است. این شرایط عالی برای تمام پرستارانی که می‌خواهند دوره‌های حرفه‌ای و تخصصی پرستاری را بگذرانند، خبر بسیار خوشایندی است.

نکته: پرستاران با داشتن مدرک کارشناسی ارشد می‌توانند در بخش برآوردن نیازهای تخصصی مراکز درمانی، نیازهای عملیاتی – اورژانسی و … مشغول به کار شوند.

میانگین حقوق پرستار در ترکیه ۷۶.۰۰۰ لیر است که با توجه به سابقه کاری این رقم افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین درصورتیکه مایل به کار کردن در کشور ترکیه هستید،‌ حتماً باید به زبان ترکی تسلط کافی را داشته باشید. در محیط کار بیمارستان شما باید با زبان ترکی با بیماران ارتباط بگیرید و مشکلات آن‌ها را بررسی کنید.

با توجه به اعتبار مدارک تحصیلی ترکیه از جمله مدارک پرستاری در تمام کشورهای عضو معاهده بولونیا، دانشجویان می توانند پس از فارغ‌التحصیلی در این کشورها مشغول به کار شوند. برخی از کشورهای عضو معاهده شامل لیست زیر است:

  • جمهوری چک
  • دانمارک
  • فرانسه
  • آلمان
  • ایتالیا
  • هلند
  • اسپانیا
  • سوئد
  • سوئیس
  • انگلستان

دانشجویان پرستاری در ترکیه تحت یک فرآیند آموزشی فشرده این رشته را می‌آموزند و برای کار در حرفه‌های مختلف در مراکز آموزش خواهند دید. برخی از مراکزی که می‌توانید پس از فارغ‌التحصیلی مشغول به کار شوید عبارتند از:

  • بیمارستان‌های دولتی و خصوصی
  • مراکز بهداشت خانواده و جامعه
  • مراکز توانبخشی
  • بخش ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • خانه سالمندان
  • دانشگاه‌ها و مدارس متوسطه
  • شرکت‌های دارویی
  • شرکت‌های هواپیمایی
  • سازمان‌های تحقیق و توسعه

مدرک لیسانس پرستاری (RBN) و یا مدرک مرتبط با پرستاری (AND) برای شروع به کار الزامی است. برای همین بسیاری از افراد با مدرک کمک پرستاری، می توانند در مراکز درمانی و در کنار دیگر پرستاران مشغول به کار شوند. این افراد با تجربه ی پایین تر و درجه ی مدرک کمتر، از حقوق کمتری نسبت به پرستاران برخوردارند. اما با کسب تجربه و ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، می توانند پایه حقوق کاری خود را افزایش دهند.

شرایط اشتغال برای کسانی که مدرک کمک پرستاری دارند به شرح زیر است :

  • رنج سنی میان 25 تا 45
  • سابقه در شغل پرستاری حداقل به میزان 6 ماه
  • تسلط به زبان ترکی یا انگلیسی
  • ارائه ویزای کاری
  • ارائه ی درخواست نامه و مدارک مربوطه

با توجه به فعالیت های دولت ترکیه در جهت بین‌المللی شدن تمامی حوزه‌ها به ویژه حوزه آموزش و پرورش، دانشجویان بین‌المللی بسیاری خواستار تحصیل در ترکیه می باشند. از دیگر دلایل تحصیل در ترکیه، اعتبار بالای مدارک تحصیلی و عضویت در معاهده بولونیا می باشد که در سال ۲۰۰۲ به امضا رسیده است. با توجه به توافقنامه بولونیا فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های ترکیه می‌توانند در بیش از ۴۰ کشور اروپایی کار کنند.

قابل توجه است که آموزش پرستاری در ترکیه هم‌تراز با سایر کشورهای توسعه یافته بوده و حتی به عنوان اقتصاد در حال توسعه، زیرساختی برای آموزش جهانی همانند ایالات متحده یا بریتانیا فراهم کرده است. بعلاوه دانشجویان می‌توانند با هزینه‌های معقول و تحصیل کنند. همچنین دولت ترکیه به دانشجویان بین‌المللی بورسیه‌های متنوع تحصیلی ارائه می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *